Informasjonskapsler & Persondata

Dit privatliv er viktig for oss, og vi vil alltid være åpne om hvordan Satana.se/no behandler dine personlige opplysninger, slik at du føler deg trygg når du handler hos oss. I denne fortrolighetspolitikken finner du opplysninger om hvordan vi behandler dine personopplysninger, samt rettighetene dine.

Ved å benytte denne hjemmesiden aksepterer du at vi bruker informasjonskapsler og innsamling av persondata.

Siden eies og drives av:

HK Medie Group ApS
CVR-nr. 41 26 07 34
Tømmergade 15A
DK-6830 Nørre Nebel

Tlf.: +45 25 94 24 84 (10-00-12.00 hverdager)
E-post: kontakt@satana.dk

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres i brukerens browser for å kunne kjenne igjen brukerens datamaskin ved tilbakevendende besøk. Det er ingen personlige opplysninger som lagres i informasjonskapslene våre, og de kan ikke inneholde virus. Stort sett alle nettsider anvender informasjonskapsler.

Hjemmesidens bruk av informasjonskapsler

Informasjonskapsler er nødvendige for å få hjemmesiden til å fungere. Informasjonskapsler hjelper oss dessuten med å få overblikk over brukernes besøk på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til brukernes behov og interesser. Informasjonskapsler husker fx, hvad der er lagt i indkjøpskurven, om brukeren tidligere har besøkt siden.

Slik slettes informasjonskapsler

Ønsker du ikke å motta informasjonskapsler fra Satana.dk, kan man i de fleste nyere browsere velge avanserte innstillingser for informasjonskapsler under internettinnstillingene og tilføye dette domenet til listen over nettsider det skal blokkeres informasjonskapsler fra.

Under innstillinger kan du også slette individuelle informasjonskapsler eller alle de informasjonskapslene som browseren har lagret. Innstilles browseren til å nekte informasjonskapsler, skal man være oppmerksom på at det kan være forskjellige funksjoner på ulike nettsider som ikke virker. Ønsker man ikke at besøket skal registreres av Google Analytics, skal man benytte seg av Googles Opt-Out Browser Add-on.

Hva brukes informasjonskapsler til på Satana.no

  • Teknisk funksjonalitet, slik vi kan huske brukerens preferanser. F.eks. om hvilke produkter kunden har lagt i handlekurven.
  • Besøksstatistikk og trafikkmåling (Google Analytics) Man kan fravelge informasjonskapsler fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
  • Adferdsbasert individuelt målrettet annonsering, slik at vi kan vise brukerne de annonsene vi formoder er mest relevante for dem. For eksempel bannerannonsering på andre nettsider. Her bruker vi Google Ads og Facebook.
  • Adferdsbasert individuelt målrettet annonsering, slik at vi kan vise brukerne de annonsene vi formoder er mest relevante for dem. For eksempel bannerannonsering på andre nettsider. Her bruker vi Google Ads og Facebook.

Adferdsbasert individuelt målrettet annonsering, slik at vi kan vise brukerne de annonsene vi formoder er mest relevante for dem. For eksempel bannerannonsering på andre nettsider. Her bruker vi Google Ads og Facebook.

Se listen over våre informasjonskapsler her.

Generelt

Når du benytter utsolgt-funksjonen, bruker vi en rekke informasjonskapsler for at vi løpende kan vurdere og optimere den servicen vi yter til våre brukere.

Opplysninger kan overlates til eksterne samarbeidspartnere som behandler opplysningene på vår vegne. Vi anvender eksterne samarbeidspartnere til blant annet teknisk drift og forbedringer av hjemmesiden og målrettet markedsføring.

Disse virksomhetene er databehandlere og behandler data som vi er dataansvarlig for etter våre instrukser. Databehandlerne må ikke anvende opplysningene til annet formål enn oppfyllelse av avtalen med oss, og er underlagt fortrolighet om disse.

All kundeinformasjon ligger online på vår nettbutikk i vårt ordresystem, og slettes etter 5 år. Er du ikke lengere kunde hos Satana.se/no og ønsker dine informasjoner slettet, så vennligst kontakt oss.

Vi sender kun data til googles tjenester såsom Analytics, Webmaster Tools.
Annen informasjon sendes via e-post, og slettes fra serveren ved innlesing av e-posten.

Beskyttelse av personopplysninger

Ifølge personvernloven skal dine personlige opplysninger oppbevares sikkert og fortrolig. Vi lagrer de personlige opplysningene dine på datamaskiner med begrenset adgang som er plassert i kontrollerte fasiliteter, og våre sikkerhetsforanstaltninger kontrolleres løpende for å avgjøre om brukeropplysningene våre håndteres forsvarlig, og under stadig hensyntagen til dine rettigheter som bruker.

Vi kan dog ikke garantere 100 prosent sikkerhet ved dataoverførsler via internettet. Det betyr at det kan være en risiko for at andre uberettiget tvinger til seg adgang til opplysninger når data sendes og oppbevares elektronisk.

Du gir således fra deg de personlige opplysningene dine på eget ansvar. Den raske utviklingen av internettet betyr at endringer i vår behandling av personopplysninger kan bli nødvendige.

Vi forbeholder oss derfor rett til å oppdatere og endre nåværende retningslinjer for behandling av personopplysninger.

Persondatapolitikk

Personvernserklæring for Satana.no

Denne personvernserklæringen gjelder for innsamling og bruk av personopplysninger på satana.no.

Her finner du informasjoner, bl.a. om hvilke personopplysninger som innsamles, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har.

Satana.dk er ansvarlige for behandlingen og kan til enhver tid kontaktes hvis du har spørsmål.

Hvilke personopplysninger behandler vi?

Når du skal handle på hjemmesiden, skal du i mange tilfeller taste inn følgende opplysninger:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Kortopplysninger
  • Leveringsadresse

Registreringen av disse opplysningene er en forutsetning for at kjøpet kan gjennomføres. I forbinnelse med kjøp og henvendelser vil vi også lagre:

  • Kjøpshistorikk, bl.a. hvilken type vare eller tjeneste du har kjøpt, og når du kjøpte dem.
  • Servicestatus, servicehistorikk, returneringer, reklamasjoner, reparasjoner.

Vi bruker såkalte informasjonskapsler og lignende teknologier som genererer opplysninger, for å forbedre brukeropplevelsen på hjemmesiden og til andre analytiske og statistiske formål. Disse opplysninger benyttes på et aggregeret niveau, men enkelte opplysninger vil kunne betragtes som personopplysninger på indsamlingstidspunktet, såsom din IP-adresse. Informasjonsindsamling ved hjælp af informasjonskapsler er beskrevet mere udførligt i kapitel 7 nedenfor.

Dataansvarlig

Henrik Kloster Nielsen er dataansvarlig på Satana.no

1. Grundlag for at behandle personopplysninger

Loven om personopplysninger begrænser adgangen til at behandle personopplysninger ved at angive, hvad der skal anses som legitime årsager til at indhente og bruge personopplysninger (“Behandlingsgrundlag”). Reglerne om Behandlingsgrundlag betyder, at det er muligt at behandle personopplysninger, når det er nødvendigt for at opfylde en aftale med den person, hvis personopplysninger bliver behandlet. Vores aftale med dig er vores primære Behandlingsgrundlag.

Desuden baserer vi dele af behandlingen på dit samtykke. Samtykke indhentes ved markedsføringshenvendelser, brukerundersøgelser, kampagner osv.

Enkelte behandlinger er baseret på en interesse afvejning, f.eks. analyse og videreudvikling af vores tjenester og hjemmesiden, hvor vores legitime interesse forbundet med brugen af opplysningerne veier tungere end eventuelle ulemper for den enkelte kunde.

2. Hvad bruker vi dine personopplysninger til?

Vi anvender dine personopplysninger til følgende:

  • Opfyldelse af vores salgsrelaterede forpligtelser:Det omfatter opfyldelse af vores forpligtelser over for dig som kunde, herunder levering, relevant service, kundeopfølgning og besvarelse af spørgsmål samt opfyldelse af vores forpligtelser i henhold til gældende lov.
  • Relevante råd samt tilbud til dig om opfølgning og tilbud: Vi vil benytte dine personopplysninger til at give dig relevante råd, opfølgning og tilbud på produkter og tjenester relateret til det, du allerede har kjøpt hos os.
  • Oprette kundeprofil: Vi vil kunne oprette en kundeprofil baseret på kjøpshistorik og tilgængelige opplysninger som grundlag for nyhedsbreve, produktinformasjoner, tilpasset markedsføring og kjøpsanalyser.
  • Administration af brukerprofiler: Vi har adgang til din brukerprofil for at kunne administrere dine kontakt opplysninger og eventuelle samtykker til at motta vores nyhedsbrev, deltagelse i kampagner eller lignende.
  • Hvis du kontakter os via kundeservice:Afhængig af hvad henvendelsen dreier sig om, og hvordan du kontakter os (via telefon, chat eller mail), vil vi have behov for at vide, hvem du er, hvilket produkt du har kjøpt, din adresse eller dit telefonnummer. Vi vil indhente de opplysninger, vi skal bruge for at hjælpe dig.
  • Reklamasjoner og reparationer:Hvis du reklamerer en vare eller beder os om at foretage reparation eller ombytning, skal vi bruge dine kontakt opplysninger for at kunne registrere reklamasjonen og gennemføre reparation eller ombytning.
  • Videreudvikling af tjenester og sikker drift: For at kunne videreudvikle vores tjenester og drive hjemmesiden på en god og forsvarlig måde er vi bl.a. afhængige af at kunne producere statistik om sådan noget som trafik, kjøp og adfærd på hjemmesiden. Vi vil også kunne få brug for at få viden om svindel og at træffe foranstaltninger for at forhindre dette. Til disse formål vil vi så vidt muligt basere os på aggregerede data.
  • Elektronisk markedsføring: Hvis du eksplicit har givet samtykke til det, vil vi benytte de personopplysninger, vi har om dig, til at sende dig tilbud og informasjoner om vores produkter. Vi bruker i den forbindelse bl.a. de informasjoner, vi har om dine tidligere kjøp, for at give dig tilbud, du etter vores mening kunne være interesseret i. Du kan når som helst give os besked om, at du ikke længere ønsker denne type henvendelser. Bare kontakt vores kundeservice.
  • Kampagner og undersøgelser:Hvis du vælger at deltage i en undersøgelse, kampagne eller gå ind på hjemmesiden, kan du blive bedt om at angive personopplysninger såsom navn, adresse og/eller telefonnummer. Formålet er at kunne identificere dig, hvis du eksempelvis vinder en præmie.
  • Brug af eksterne leverandører:Hvis du bestiller eksterne tjenester, vil kontakt opplysninger og andre relevante opplysninger, vi har registreret om dig, kunne blive udleveret til leverandøren.

3. Hvem får adgang til dine personopplysninger?

I enkelte tilfælde får andre virksomheder adgang til dine personopplysninger:

  • Offentlige myndigheder: Dine personopplysninger kan i særlige tilfælde blive udleveret til relevante offentlige myndigheder. En sådan udlevering vil kun finde sted, hvis vi er pålagt dette i henhold til gældende love og regler.

4. Brug af informasjonskapsler osv.

Vi benytter såkaldte informasjonskapsler eller informasjonskapsler for at forbedre brukeropplevelsen på hjemmesiden. En informasjonskapsel er en tekstfil som lagres i din browsers interne hukommelse når du besøker eller interagerer med en nettside.

Du kan forhindre at vi lagrer informasjonskapsler i browseren din. De fleste moderne browsere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera osv.) er innstilt til å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv endre innstillingene slik at informasjonskapslene ikke aksepteres. Ulempen ved å deaktivere informasjonskapsler i browseren din er, at hjemmesiden ikke vil fungere optimalt. Det skyldes at formålet med de fleste informasjonskapsler vi benytter, er å sørge for netopp funksjonalitet på hjemmesiden, som f.eks. at hjemmesiden kan huske hva du har lagt i handlekurven din.

Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler til å innhente informasjoner om din IP-adresse, hvilken type browser du bruker, din bredbåndleverandør, ditt operativsystem, dato og tidspunkt for ditt besøk på hjemmesiden, samt data om hvordan du navigerer på siden.

Disse informasjonene bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre hjemmesiden mer brukervennlig.

5. Sletting

Satana.se/no sletter opplysningene dine i overensstemmelse med de gjeldende lovkrav. Opplysninger om kjøp vil som hovedregel bli slettet når det ikke lenger er behov for å lagre opplysningene for å besvare kundehenvendelser og reklamasjoner, med mindre vi skal bruke opplysningene til andre lovlige formål. Regnskapsloven og annen lovgivning kan i noen tilfeller pålegge oss å lagre visse typer informasjon i lengere tid.

I stedet for å slette personopplysningene, kan det i noen tilfeller være hensiktsmessig å anonymisere personopplysningene. Med anonymisering menes at alle identifiserende eller potentielt identifiserende kjennetegn fjernes fra de dataene som gemmes.

6. Dine rettigheter

Satana.no verdsetter din feedback. Her kan du se hvilke rettigheter du har til enhver tid, og som du kan gjøre gjeldende ved å kontakte oss.

  • Trekke samtykket tilbake: Hvis du har gitt ditt samtykke til å motta henvendelser fra oss om tilbud på varene våre, kan du når som helst trekke dette samtykke tilbake. Vi har gjort det slik at du kjapt og enkelt kan framelde deg denne type henvendelser i enhver kampanje fra oss. Samtykke kan også trekkes tilbake ved å kontakte vår kundeservice.
  • Be om innsikt: Du har rett til å få innsikt i hvilke personopplysninger vi har registrert om deg.
  • Be om rettelse eller sletting: Du kan også be oss om å rette feil opplysninger vi har om deg, eller be oss om å slette personopplysningene dine. Vi vil så vidt mulig imøtekomme en forespørsel om å slette personopplysninger, men vi kan ikke gjøre dette hvis det er tungtveiende grunner til å ikke slette dem, f.eks. at vi skal lagre opplysningene av dokumentasjonshensyn. Mange opplysninger kan du slette selv. Eksempelvis kan du til enhver tid slette din påmelding per e-post hos oss.
  • Klage til tilsynsmyndighetene: Hvis du er uenig i den måten vi behandler dine personopplysninger på, kan du innsende en klage til Datatilsynet.

7. Endringer

Vi kan foreta endringer i denne personvernerklæringen, f.eks. som følge av at vi foretar endringer i hjemmesidens layout eller funksjoner. Hvis vi foretar vesentlige endringer, vil vi informere om dette på hjemmesiden.

8. Nyhetsbrev

Avmelding eller endring av hvordan du mottar nyhetsbrev kan til enhver tid gjøres i bunnen av det nyhetsbrevet du mottar.